Pappershuset

Uncategorized

Written by:

Views: 30

 

2004

Inför Träbiennalen 2004 på Virserums Konsthall planerades en ny och tillfällig utställningslokal. Konceptet genomgick ett antal olika metamorfoser. Först skulle den stå på ben, ett tag låg den över Virserumsån, till slut landade den på sin nuvarande plats. Men den fick som först tänkt ett tak av vätskekartong till träbiennalen 2004. Längden är 60 meter och bredden 15 meter. Bärande stomme är gjord av limträ från Moelven Töreboda. Vi använde en månad till att grundlägga, platsen där huset ligger är gammal sjöbotten så hålet blev stort och det gick åt mycket fyll. Och plintarna är enorma. Själva huset byggdes på tio veckor. Det var en skräckfylld upplevelse, men lyckan står de djärva bi.

Henrik Teleman stod för grundidén, Annika Eriksson gjorde de första ritningarna och Tore Falkenhaug konstruerade.

Huset har utvecklats i många omgångar och nu är hela Virserums Konsthalls verksamhet flyttad dit. 2007 vann Pappershuset Rödfärgspriset, publikens pris.

 

Byggnation

 

Pappershuset

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev

Comments are closed.